CNC fres

Jeg har siklet på min egen CNC fres ganske lenge nå og har nå gått til innkjøp av en! Valget falt på en CNC fra Carving CNC og modellen heter 6040. Ca 60x40mm effektivt freseområde. Jeg har lest mye positivt om denne hardware messig, men at min har elendig motorstyring, dårlige kabler, tvilsom fres og generelt billig elektronikk.

Jeg valgte derfor å kjøpe settet uten elektronikk for å handle litt kvalitetselektronikk.

Har bestilt Gecko 540 driver med 48V PSU da det virker som denne er perfekt for denne fresen. Har kjøpt en passelig PC med printerport som blir brukt dedikert til denne. Mach3 kommer jeg til å velge da det er det eneste programmet «alle» kjenner til for å styre fresen. Dessuten er det rimelig og mye kunnskap rundt, men selv er jeg dønn fersk på alt som har med CNC å gjøre. Velger også skjermede kabler fra driveren til stepperne da jeg har lest en del om forstyrrelser pga disse som gjør at steppermotorene kan «glemme» et stepp eller to og det er jo ikke bra, så jeg er ganske spent på hvor presis denne fresen vil være.

Selve fresen har jeg valgt en Kress 1050 som er en helt standard fres som ligger kurant i pris og er svært bra kvalitetsmessig med sine 10års garanti osv. Følg med videre for flere oppdateringer 🙂

 

 

Her er en test, eller innføring i samme maskin. Denne maskinen er med standard elektronikk og som han sier i videoen er det noe tvilsom elektronikk. Derfor valgte jeg å kjøpe litt kvalitet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heimeside for modellflyinteresserte på Søre Sunnmøre og omegn